Sahabat Sejati

SeLaMat MenyamBut Ramadhan Al- Mubarak


Salam....heee...alhamdulillah kita dipanjgkn umur dan bertemu kembali...di sini asyraf nk ucapkan selamat menyambut bulan rahmat iaitu bulan Ramadhan Al-Mubarak yg xberapa hari lg akan menjelang tiba..diharapkan semua kwn2 sekalian sihat tubuh badan bg menjalani ibadah puasa ...

Diharapkan juga tahun nie lebey baik dr tahun2 yg lepas...marilah sama2 berazam utk mempertingkatkn amalan2 sunat semasa bulan ramdhan seterusnya melakukan anjakan paradigma pd diri sendiri...yg mana baik kita dekat2kn...yg mana perkara yg kurg baik dan jahat..kita jauh2 kn...semoga kita mendapat kerahmatan dan keberkatan oleh Nya..insyaAllah....

SeLaMat Menyambut RamaDhan Al -MuBaRak.....
Salam.... (^_*)
Category: 2 comments

Header Baru Utk Blog Kesayangan



Salam...hye semua......lama xbersua dalam blogger nie kn...ermmm actually asyraf bru jer siapkan header terbaru tok blog kesayagan asyraf nie...setelah berkurun dah xtukar-tukar..sekali skala mesti nk yg baru jgk kn...hihi...

Idea nie pown hadir time tgh bosan2...terfikir jgk nk mencantikkan blog...usha jap blog..tgk ape kurg..lepas tue...ter perasan...dah lama asyraf guna header blog yg sedia ada...mcm gbr kt bawah nie.....cer tgk...cer tgk...


Haaaaa..nie la header yg lama...now asyraf dah buat penambahbaikan sikit..jd la header baru mcm header kt atas tue....still lg menerapkan ciri2 header yg lama kalau korg perasan....yg paling asyraf suka...yg gbr puzzle tue...memberi byk makna...tnpa awak (you) ..sape la sy (me)...tanpa awak dan sy.....xkn adanya "kita"(we) ..like the mirror on top of the puzzle...ngeee (^_*) ...

I love something beautiful walaupun nmpk mcm girl2 sikit..tp biar lah..jnji cantek..hahahaha....hope dgn ade nyer header bru...blog sy bertmbh lg ceria..huhu ....thats all from me...thanks...jumpa lg...salam...
Category: 0 comments

Ku Hanya Memiliki Kamu...




Awak.......awak ingt lagi x pertemuan kita buat pertama kali nya dlu...?? masa tue sy malu2 lg nk kenal2 ngn awak....

sy pown masih muda time tue...sy pown xpernah jumpa awak sebelum nie kn...malunya sy time tuee....tkot sgt2 awak xsudi nk kwn ngn sy niee....yela...muka pown xmarket....hihi (^_*)
Pertama kali sy tgk awak.... "wahh...comelnyerrr" ..hehe...bg sy...awak dah cukup shantek sgt2.. biarlah org nk kata ape2 pown...awak sgt ayu bila berbaju kurung....bertudung bawal....yg pasti awak dah buat sy cair...

mula2 sy rasa pbezaan kita agak jauh...umur..latar blakang...tp lama kelamaan bila berkenalan dgn awak....sy dah mula jatuh hati dkt awak tau...hehe...im fallin in luv with u syg..
Awak masih ingt lg x ayat niee .. "ermm awak..awak sudi x jd teman hidup sy" ..?? hehe...awak thu x sy nervous sgt time tue.. mana thu tiba2 awak tolak sy mcm tue jer...sy memg tkut ..

tp bila awak jwb " yerr...sy sudi jd gf awak... " ....sy la org yg paling eppy ...hihi....thanks syg..even perkenalan kita hanya singkat..tp awk dah berikan sy peluang tok berada dalam hati awak....
Bila makin lama bersama awak....kenal awak...sy semakin rindu kt awak....rindu nk bersembg.....rindu nk bertemu...kdg2...sampai sy ckp sorg2 sebab terlalu windu kt awak....

Nasib baik xde org nmpk tau..silap hrbulan org ckp sy gila ..hehe...
Dlu sy sunyi jer...tp skrg sy dah ade awak utk luahkan perasaan suka dan duka sy....awak la tmpt sy nk ngadu...sob3....

Tapi bila awak busy...semua tue sy xley nk luahkan..jd sy luahkan la dkt blog kesayangan sy nie...hehe..ntah mcm mana sy jd smakin kreatif meluahkan perasaan sy.. (^_^)


Kdg2....sy salu marah2 awak....salu bertengkar ngn awak....sy mintk maaf yer awak....sy xde niat pown nk buat mcm tue....

Maybe sy jeles kowt...hehe.....awak jgn amek atie k syg...
awak nk thu x..sy sgt2 risau.....dan sy sgt2 tkut kalo sy lukakan @ menguris hati awak dalam diam...kalo ada..maafkn sy awak....sy xsempurna....

Kalo awak rasa mcm tue...cepat2 la bgtau sy yer awak...sy xsuka dan xnk tgk awak menangis sbb sy lg.....sy bersalah sgt2.....sy xnk kehilangan awak syg...





Kalau boley awak...sy nk jd byg2 awak...sy nk bersama dgn awak jer selalu......sy nk jga awak.....jd xdela sy windu kt awak sgt2... (^_^) ....

tp nanti kalo xwindu...xbest plak kn....hehe..i hope u miss me too syg.... 








Perkara yg paling sy suka dan sy eppy adalah bila melihat awak tersenyum syg...sy akan cuba sedaya upaya sy tok buat awak tersenyum...

Bila tgk kamu senyum jer...sy rasa tenang...minda sy rasa lapang....kalo boley sy xnk tgk awak masam2...nk nengok awak cenyum jer k.. (^_*)





Awak...nk thu x..?? Setiap hari....setiap mlm.....sy akan selalu terkenangkn awak...

Before tido...sy akan bukak folder gallery kt enset sy....sy tatap wajah awak ...tgk gbr saat2 kita bersama.... 

Kdg2 sy sedey bila terkenangkn yg awak jauh dr sy..tp nk buat mcm mana..maybe tue dugaan yg kita hrus lalui....








Awak ingt x bila kita keluar bersama..??? hehe...setiap masa jer kita gelak ketawa kn ....i luv that moment.... rupanya awak seorg yg periang jgk kn...

walaupun sy nie xpandai romantik bila face to face...tp sy hrp awak dpt rasa ape yg sy nk sampaikan..setiap kali kita bersama

anyway awak pandai jgk eh buat sy tergelak ngn gelagat awak yer... (^_*)








sy amat hargai saat2 masa yg kita luangkan bersama syg...dan sy xkn pernah lupekan...sy thu...byk dugaan kita kena hadapi tok bersama...sy hrap awak dpt yakinkn sy yg awak la insan yg dpt bahagiakan sy kini dan masa akan dtg...

biarpown jarak dan masa salu mencemburui kita awak...sy sentiasa doakan kita akan kekal bersama..


sy sgt suka bila masa terluang yg kita ada dpt dimanfaatkn...walaupun kita berdua still malu2...tp sy dan awak still dpt bermesra or bermanja bersama...hope u feel it to ...at least windu sy terubat bila bersama awak... (^_*)..
  Awak...sy salu majuk ngn awak kn...awak pown xmajuk mcm sy..hehe....kdg2 sy majuk tue adalah tok tarik perhatian awak terhadap sy....sy tringin rasa dihargai walaupun sy tahu awak syg sy sgt2...sy pown syg awak...n i really2 miss u..

Kalau sy marah awak tue...awak jgn la terasa hati yer...mesti ade sebab tertentu sy marah...but sy xnafikan mungkin ade kesilapan dr sy jgk...

tp awak lebeh mengenali perangai sy..sy cuma nk kn yg terbaik buat kita berdua ...



     
Sy sentiasa doakan perhubungan kita sentiasa mendpt keberkatan dari Nya...serta mendpt restu dr kedua2 org kita awak... 

Awak..perjalanan kita masih panjg..kita xthu ape akan jd di hari mendtg...sama ada rintangan @ kenikmatan...
Sy hrpkan kasih syg awak xpernah berbelah bg terhadap sy...luv u as always...
Category: 1 comments

Everyday is Wonderful Day whenever You Beside Me....


Salam...wahhhh...dah lama rasanya xupdate my lovely blog nie kn..akhir nyer...i'm back...tp kejap jer kot..hihihi...smlm maybe hari bermakna buat diri aku agaknya...eppy...berbunga...excited..n mcm2 laa....sampai ke hr nie pown masih terasa di hati,... (^_*) ..


Hari sebelumnyaaaa...saat yg dinantikan setelah sekian lama bertungkus lumus ....berhempas pulas..menyimpan..menyorok...hehe..meng "saving" ..akhirnya...cukup nilai yg terkumpul utk memiliki smartphone pilihan hati...hehe..

Behold...my new Samsung Galaxy SL....i love the shape...very executive to me...wif shiny black color..like3...hihi..cm facebook lak...i love this smarthphone bcoz it function same almost like iphone...kalau iphone aku memg xmampu lg...maybe bila dah keje nanti plak la rasanya..insyaAllah..xsalah tanam hasrat kn...hihi...


Lepas dpt phone baru..keesokkan harinya.. hari Sabtu....most wonderful day to me...hr2 biasa xsama mcm hr2 bersama insan tercinta kn...yupss!! Ketemu jua diri ku dgn dirimu...cewahhhh...hehe...i miss u so much syg....spend time together wif you merupakan saat yg bermakna...thanks cz sudi berjanji temu dgn abg mu ini....dpt juga abg lepaskn windu yg terpendam nie... (^_^) ...

I hope you''ll be eppy beside me...i luv when u smile...


Yupss....3 perkara yg membuatkan aku eppy and make me excited smlm...actually 4...but 3 jer ley exposed dlm nie...cz too personal..huhu ... (^_*) ...1stly...i've got my dream smartphone with my own effort..alhamdulillah....2nd...meet my lovely syggg....love u so much dear.....today tomorrow..insyaAllah...xde halangan..will be 4ever...and lastly....spend my time with her and my syg menjd the 1st person rasmi handphone wif me.... (^_*) ...

Category: 2 comments