Sahabat Sejati

Aku Rindu Sayang Kamu...



Salam syg...hehe...ermmm xtahu mcm mana nk mulakan story aku kali nie...malu pown ade...segan pown ada...dah lama aku tunggu saat2 mcm nie...akhirnya juga seorang insan yg dpt mencuri hati aku....

detik perkenalan...xdela sehebat mana...maybe cinta pandang pertama kowt..huhu...
sebelum nie aku hanya kenal si dia dengan berbekalkan no.fon yg diberi jer....last kitaorg jumpa masa dkt Uitm Merbok...waktu tue aku dijemput untuk bg talk kepada student2 yg mengambil SPM.....

Percintaan mula berputik bila masing2 mula menunjukan reaksi yg positif di awal perkenalan...hehe..
dalam hati ada taman la katakan....
dirancakkan lg dengan kehadiran si dia di laman facebook aku...lebih mudah la aku nk berkomunikasi dengan si dia... (^_^)...

Dari  ''muka buku'' la aku mengenali si dia dengan lebih mendalam...ermm nk face to face xboleh...yela...nk wat mcm mana kan...cinta antara benua...sorg tinggal kt utara...sorg tinggal dekat selatan... 
Kedah Vs Shah Alam...la katakan....

Bila lama2 dah saling kenal....satu perasaan timbul....''adakah aku jatuh cinta ngn girl nie''...1 hari aku p.k...aku nie waras ker x....yela..mana tak nyer kn...aku nie dah nk masok 20-an...tp waktu aku tgh p.k tue jer la blom lg 20-an...hehe...tp now...sy dah 20..huhu...then si dia nie umo 17 tahun...
aku p.k lg...adakah menjd kesalahan bg aku untuk bercinta dengan org semuda si dia..
dibenak hati aku ckp..'' tidak2...boleh jer...ape salahnye...cinta xkenal usia..'' ...hehe (^_^)

Aku amek masa gk la memikirkan persoalan nie...napa aku nk bercinta dalam masa2 mcm nie kn..
tp kdg2 terlintas di fikiran...
cinta itu bukan untuk syok sendiri....tapi saling menerima...saling memberi...
nie la masanya aku untuk menyesuaikan diri dgn kekasih hati..
menerima kelebihan dan kekurangan diri aku dan si dia demi kebaikan bersama....




Setelah hati tekad dan bersedia menerima insan baru ....
bertarikh 12 Oktober 2010...menjadi tarikh bermakna buat aku...
aku melamar si dia untuk menjadi sebahagian daripada hidup aku....

Yang specialnya...
everything in ''Oktober"
Hari lahir aku 3 Oktober...
Hari lahir si dia....10 Oktober....
then hari paling bermakna...12 Oktober....

nervous gk la...takowt gk kn direject ker ape..tp...
alhamdulillah...die terima aku seadanya....
dan si dia jgk meluahkan perasaan yg dia juga mula menyintai aku dalam diam..
dah lama aku mencari..akhirnya aku temui...
seorg insan yg aku boleh sayangi n boleh menyayangi diri aku....

aku hadiahkan gmbar di atas buat org tersyg dan aku cintai......
3+10+12 = 25.....25 candle for u .... (^_*) 
I LOVE YOU...

Hope perhubungan kita kekal berpanjangan..
bukan untuk masa skrg saje...tp untuk kebahagiaan masa hadapan...
miss u....





Category: 10 comments

ZoOming 1 Malaysia....



Fuhh.....dah lama xtulis entry bru kn...ermm maaf la...minggu nie busy giler...tiap2 hr der test...kalau senang xpe...nie test punya la susah...salu org kedah kata.. ''susah nk mampoih''...hahaha..mcm xpenah blaja plak rasanya...perasaan ''tension'' yg dlu membawa diri jauh entah kemana..kini telah kembali ke sisi...hihi...naseb bek der jap masa terluang tok update blog nie...errrmmmm...kali nie story pasal minggu lepas.. ''Zooming 1 Malaysia''...


Mesti nk thu kn per benda ''Zooming 1 Malaysia '' tue...hehe...actually event nie adalah untuk mencari dan menghargai student2 yg mempunyai bakat dalam bidang photoshot...jd pertandingn menangkap gbr pown berlangsung atas tema 1 Malaysia...ermm aku terlibat dalam event nie secara xlangsung jer sebenarnya....haha...bukan der kaitan pown kn..tangkap gbr pown xreti..haha

Amboiii...serius nyer mukaa....senyum la sikit....hehehe

Actually aku diundang tok menyampaikan beberapa lgu tok event tue..walaupun suara aku xdela merdu mana pown...just ley ''sumbangkn'' lgu jela...hahaha...thanks yer atas jemputan kalian....


haaaa...nie la partner aku malam tue...kami duet berdua... hehe..lagu raya,,,,
lagu....Suasana Hari Raya yg dipopularkan oleh Anuar Zain ngn Ellina...
tp bukan guna minus one....tp guna live band...best2...hehe
before that...aku bawa lagu solo iaitu lagu Faizal Tahir '' Sampai Syurga''....
then partner aku plak... "tak mungkin kerna syg'' yg dinyanyikan oleh Alyah...

nie la pengacara majlis yg sporting sekali...secocok tue...bgai pinang di belah dua...hehe

haaa...sempat jap posing....nk gk aku bergambar...hihi

Me with Timbalan Dekan Fakulti Perakaunan ...



Sebelum balek.....mcm besa la..mesti la nk bergambar lue kn...nie sebahagian krew2 produksi...haha...xdela...diorg nie semua rakan2 sebalik tabir... (^_*) ..tanpa mereka..mana la program nk bergerak kn....

Add caption

Senyum semua...... (^_^)
Category: 0 comments

Selamat Ulangtahun Sayang.....


Selamat ulangtahun syg......hehehe....
terbayang gk kdg2 lau der seorang kekasih hati yg ucapkan kt aku...hehe....
besela...kdg2 dalam hati ada theme park ''taman'' ...hehehe....
tiba nya detik 3 Oktober 2010.....aku kini berusia 20 tahun....muda lg rasanya...haha....
entry kali nie agak lewat sikit cz masa2 terluang aku di curi oleh perkara2 yg xdpt dielakkan...



Aku mengambil kesempatan nie mengucapkan ribuan terima kasih kepada sahabat handai yg ''wish'' kt aku xkira mengguna perantaraan ape pown...sama ada msg...facebook or something else......aku terharu n eppy sgt2...
.thanks u guys...

Dah lama aku sambut hari lahir dengan ''kek hari lahir''....but this year ada kelainan...
seingt-ingt aku la...lastly aku sambut befday dengan kehadiran kek..waktu sek rendah dlu...hehe
bila meningkat usia...semua tue dah pupus....hahaha...everytime bila tiba ja hari lahir aku...or mak aku or ayah aku pown...kitaorang keluar makan2 as family...tp without kek....hehe....




Al- kisah bermula mcm nie....
bertarikh 4 Oktober 2010....
Aku dpt 1 panggilan kol dari seorang rakan ''girl''...

''papa..i need ur help...plez3....i want u pretend to be my boyfriend...mlm nie''
aku pown per lg... ''ha....nk watper...why me...????'' xde laki lain ker...??
''i just can count on u .....plez...''
than aku tolak pelawaan tue....cz mlm nie aku der janji temu ngn seorg lg rakan kol 8.30 mlm.....
but...dia passing phone kt sorg lg kwn aku jgk...
''acap...plez...tolong dee2...awein da xthu nk tolong mcm mana...
der sorg laki nie,...die minat kt dee2...tp dee2 xsuka....then die salu kacau dee2....
sampai dee2 xley tido....nk study pown xley.....''
aku pown ....rasa kesian la plak...xtolong...aku nie kwn die...
''ok meet me at KFC at 8.00 p.m.....''



Then kol 8 mlm...aku pown terpacak la depan KFC tggu diorg berdua....
nervous pown ada...cz aku memg xpandai berlakon...tipu2 org lg la aku xreti cz aku nie lurus bendul dr kecik...hehehe

then diorg pown sampai....kitaorg duduk 1 meja la...
aku pown tunggu la lelaki yg xdikenali tue....lama gk la....then aku tgk jam dah dekat 8.30 mlm...
per lg...aku pown mintk izin la nk mintk diri cz aku der appointment ngn sorg lg rakan...
diorg punya la pujuk aku mcm2 soh stay....
aku pown dah nak siap2 nk bgun dari tempat duduk...muka diorg memg resah giler la waktu tue..

Me with remmy....
a.k.a papa & mama...hehehe


then aku nampk seorang lg kwn tiba.....remmy namanya...
aku senyum kt remy cz lama xjumpa....then aku dgr dee2 kata...
''acap...laki tue dah sampai........''
aku pown tnya la...''yg mana 1....xnmpk pown....''
''hehehe...actually acap....kitaorg tipu acap.....hehe.. sori la......''....

ha?? tipu....aku pown blur xbeh2 lg....
''a'a...laki tue mama ''remmy''  la.....hahaha...''..diorg gelak kt aku...
''sebenarnya kitaorg nk celebrate befday papa''aku'' ngn mama ''remmy""sekali.....
bwu la aku fhm....remmy nyer befday 4 Oktober 2010....
''acap nie....kek depan mata pown xpasan lg....''hahahahaha...


yela....mana la aku nk tahu...nk wat surprise mcm tue...cz aku memg muka serius jer nk jumpa laki tue...haha
aku ingtkn ayam KFC yg diorg order ngn kek atas meja tue tok laki yg diorg bakal jumpa tue la...cz aku memg hasrat nk duduk kejap jer cz der janji temu lain...

Me with dee2....hehe..

anyway...aku terharu sgt2...cz der yg sudi raikan ulangtahun kelahiran aku...thanks yer dee2 n awein...
luv both of u.... u too remmy..hehe
Me with awein.... (^_^)



haaaa...nie la pelakon2 yg berjaya membawa watak yg sempurna sekali...haha
terkena jgk aku dibuatnyer....seb bek bukan rancangan ''wakenabeb''...kalau x...lg malu...hehe..



Category: 2 comments