Sahabat Sejati

Officially Solo..



Salam..bertemu kembali…dah lama aku tidak meluahkan perasaan dkt diari ku sendiri..i think the time has come…Sudah lama aku menyepi…bukan mudah utk aku melupakan semua perkara yg pernah aku alami…tambahan aku sendiri yg memulakan nyaa…5 bulan dah berlalu pergi tnpa aku sedari..

Sekarang aku  Cuma aku…tiada lg sesiapa yg bertahta di hati….pengakhiran kisah cinta yg aku sendiri yg tamatkan…Now I’m SOLO…mungkin aku dianggp kejam…jahat…aku  sedar akan semua itu…aku thu semua nya berlaku disebabkan tindakan aku sendiri….Kisah cinta yg terbit di segenap facebook menjd kenyataan setelah setelah aku semai bersama kasih sygg..tp harapan hanya tinggal harapan…aku pown lelaki yg ada kemahuan…yg mengejar perubahan..kdg kala aku xnafikan..nafsu menguasai diri yg kesunyian..aku Cuma insan biasa..tiada apa2…

Bukan mudah aku nk bercintaa…tatkala 3 tahun lamanya aku mengharapkan kasih seorg wanitaa..kau hadir menyeri hidup…walaupun kita hanya bertentg mata di muka buku..jatuh cinta..kemudian bercinta..kini aku dan engkau skdar teman biasa…aku xnafikan engkau wanita yg memberi aku semngt untuk bercinta semulaa…Sudah 6 bulan berlalu selepas aku mengatakan kata PUTUS antara kita berduaa…aku harapkan engkau bahagia di samping insan yg lebih setia..aku sedar aku byk melakukan dosa antara kita berdua..ku harapkan maaf dr mu insan bernama cinta..

Aku xnafikan aku menduakan engkau tatkala kita berjauhan…si dia hadir mengisi kekosongan tatkala aku memerlukan perhatian dan kau jauh nun di sana meninggalkan aku keseorgan…ketika aku perlukan teman...aku sedar aku telah mendustakan perasaan kita berduaa..aku jua xnafikan aku dan dia pernah bercinta sebelum aku dan engkau bersama…mungkin disebabkn itu perasaan itu lahir semula ketika kau tiada..

Dulu aku terpksa membuat kata putus sama ada engkau @pown si diaa…dan aku memilih si diaa disebabkan kami lebih byk bersama berbanding engkau yg bru ku kenal setahun jagung sahaja…tp aku bukan membuang engkau membabi butaa..jujur ku katakana..aku sygkan kamu berduaa…Cuma mngkin keputusan aku ketika itu terburu2 tanpa memberi kan aku dan dikau masa secukupnyaa..

Setelah berfikir pnjg..aku  dgn hati yg sedey melepaskan KEDUA2  nyaaaa….jika aku pilih salah seorg nescaya aku akn rasa bersalah tiada hadnyaaa...

engkau pernah menjd kekasih..si dia pula pernah aku anggp sebagai seorg kekasih dan sahabat baik sehingga skrg ….kini hmpir 6 bulan telah berlalu pergi…

Aku..engkau..si diaa..kita dah ada jalan masing2…aku doakan yg terbaik buat kamu berdua…si dia pown sudah memiliki insan yg di sayangi skrg…aku sebagai sahabat baik…tumpg bahagia walaupun sometimes terkenang kenangn bersama..hope engkau juga begitu….aku pasti pasti ada yg lebey baik berbanding diri ku yg xseberapa ini…ku pohonkn kemaafkan dr hujung rambut ker hujung kaki….ku harapkan kemaafkan dr mu….andai masih ada jodoh antara kita berduaa…bila sampai nya waktu..aku xkn berpaling dan xkn sia2 kn lg…

Ikhlas dari ku …Mohd Asyraf
Category: 2 comments

Seorg sahahat yg tiada galang gantinya..we love u Fizi..


Salam...Selamat Hari Lahir buat Fizi...eventhough dia seorg sahabat lelaki bg aku..tp aku nk nyatakan yg aku sygkan dia sangat2..perkenalan yg terbina sejak aku menjejakkan kaki ke UiTM Shah Alam..ada lah bersama mereka berempat..dan dia salah sorg drpd nyaa...


Susah senang kami bersama...even kita mungkin tidak sekelas lg...tp hubungn erat yg telah kami bina xpernah terlerai dek masa dan tempat....sometimes aku sendiri terkenang n sebak when the time aku terfikir...apa la nk jadi ngn kami bereempat bila da tamat pengajian nanti...




For me..korg la sahabat terbaik pernah aku dpt...dont leave me whenever u all dah berjaya nanti...i wish u all the best in ur life...especially you Fizi...Selamat Hari Lahir....

Walaupun kitaorg sambut befday fizi dalam kekalutan cz busy dgn keja itu ini...alhamdulillah..semua plan berjalan lancar..n saat2 bersama la yg aku sgt2 nantikan..gelak tawa...senyum riang...love it..love u all..


Category: 0 comments

John Carter at Space U8


Salam...huhu..jalan saja minggu nie...pantang ada masa free keja nk keluar ja.....sabtu lepas aku dan seorg sahabat handai.. Farah nama diberi...kitaorg keluar dalam kol 2.30 ptg mcm tue laa....thanks to farah cz sudi tumpgkn sy..hehe (^_^) ....

Actually aku saja teman si dia pergi usha2 camera DSLR....cz dia da start berminat dgn DSLR..jd aku pown bawak la farah jalan2 area Shah Alam usha kedai2 camera yg diiktiraf n survey harga DSLR yg berpatutan....lepas tue kitaorg jalan2 lg...

Lepas keluar dr kedai yg jual DSLR..aku pown ajak farah pergi space U8 yg terletak dkt dgn Bukit Jelutong ...saja nk bawak dia g sana cz dia xpernah pergi lg..jd kitaorg pown mengorak langkah g sana....

Sampai ja Space u8 ...kitaorg pusing2...usha2 store2 yg ada...then aku pown perkenalkn farah dgn dunia DSLR..hehe...ajar la dia sikit2 pasal kegunaan DSLR n cara nk gunakan nyaa...hopefully one day she has one like me...


Duduk2 saja pown bosan...then kitaorg straight jer g beli tiket John Carter....wahhh citer nie best giler ....jalan cerita yg sgt2 menarik dr start sampai ending..memg best....(^_^) ...xrugi rasa nya tgk wayang  2D kt MBO Space U8...cewahh..pomot lg tue..hehe..


Lepas tgk wayang...farah jd model aku kejap..hehehe..thanks farah...

Lepas tue..kitaorg trus balek...thanks cz sudi keluar berdua ngn sy...hihi...kurangkn kontroversi..tingktkan prestasi.. (^_^) ...see ya!! Salam...

Category: 0 comments

Sunway Pyramid after 1st week of class


Salam...wah..hihi..amcm..nmpk nerd x..?? hahaha....now aku kt Shah Alam..stelah 2 minggu kelas start..now bru der masa nk update blog nie...dah berhabuk da rasanya..hikhikhikhik...2nd class of 1st week aku dah keluar berjalan2..hahaha..sakan toii...walau pown poket masih lg kering..xpe..asalkn dpt window shopping pown jd laa.. (^_^) ...

Sepeti biasa laa...4 sahabat yg xdpt dipisahkan...aku..syida...najwa dan fizi...kitaorg merempit pergi Sunway Pyramid...hahaha...nek moto jer...1st time kitaorg pergi sendiri2..salu kitaorg g jauh2 nek keta or ikut kwn2...sekejap jer...15 minit jaa lalu highway. =) ...

Sampai2 Sunway..nk watper lg kn...kita ENJOY!!...hehe


 Sambil2  jalan tue...sempt la snap gbr yg simple bg beginner mcm aku... =) ....




 Mula2 plan mcm2..last2 Najwa ada hal yg xdpt nk dielakkan ..so dia terpksa pulang lebey awal...jd aku ...fizi dan syida meneruskan perjuangan dgn pergi makan KFC..hahahaha...perut pown kenyangg...hehehe...

Lepas makan2...kitaorg trus pulang cz time kami pergo pown da ptg sgt...jd time balek of course la malam....but enjoy.... (^_^) ...best dpt jalan ngn member2 nie...

Category: 0 comments

1st Time Buat Photoshot

Salam...hye...bertemu kembali...alhamdulillah...sy berpeluang beramah mesra dgn photographer2 bahagian Utara minggu niee...ucapan ribuan terima kasih buat abg azree (Oren Kaler) a.k.a my sifu...yg mengajak aku tok join photoshot bersama member2 group nie...bertempat die Jeti Semeling, Kedah...aku hadirkn diri dalam pukul 5.30 ptg..



Time aku sampai tue..sifu xsampai lg..jd aku mcm kekok..yela..xpernah involved menda2 nie semua..jd malu la..tgk org bawak "senjata" masing2 tok tembak..hihi..aku bawak diri ngn senjata baru aku nie haa....tgk diorg berkumpul..aku nk g join..malu xbeh2 lg...sekali tup2 sifu dah masok dalam kelompok tue..jd aku terpksa la gagahkn diri melangkah tebalkan muka..hahaha...


Nie la sesi photoshot yg dijalankn..best sgt2..cz dpt tgk mcm2 gelagat photographer..ngn lens pnjg2..aku nya lawak jaa..kontot jaa...hakhak...agak ramai yg menyertai program yg dijalankan kali nie..anda ley tgk sendiri la gbr yg aku letak nie..ramai kn..hihi...


Yg bju merah terang tue..sebelah kiri tue..aku la..khusyuk jaa...hahaha....yg tgh2 tue la sifu aku...abg azree namanya...dok bg taklimat sikit mcm mana nk tgkp gbr pengntin...actually pengntin nie dtg ngn photographer diorg sendiri..tp kami pinjm diorg kejap tok photoshot..hihi...jd xlama lepas tue diorg balek..sempt la shot dua tiga keping gbr yg quiet ok bg aku sbgai beginner (^_^)



Nie la talent utk smlm... (^_*) ...sgt2 comel dan cute..aku bertuah cz st time shot da dpt shot talent/model yg secomel si diaa..huhu.. thanks yer wak..cz sudi jd model sy..(cewahh..perasan jap) ..hehe..

Nie bru 1 gbr jaa..if korg berminat nk tgk gbr2 yg lain..korg ley dtg melawat ker blog bru sy di "creativefotografidesign.blogspot.com " yg menempatkn gbr2 khas yg aku sendiri shot... (^_^)..thats all from me...im really2 excited with my new hobby ...thanks..salam..

Category: 0 comments

My Dream Come True ( Canon EOS 60D)


Salam...alhamdulillah..dah lama aku menyimpan hasrat utk memiliki camera DSLR seperti sahabat handai yg lain ..akhirnya menjd milik ku juaa..bila nk pilih DSLR nie...ade mcm2 jenis...Canon..Nikon..Sony ..n otherss...tp lastly Canon menjd pilihan hati....cz semua nk bli kena depend on budget n berbaloi2...


Lama aku berfikir whether nk bli yg New or 2nd Hand....cari sana sini..usha kedai sana sini..kt mudah.my laa...mcm2 la..lastly aku mendpt tawaran dr seorg Sifu yg merupakan seorg lecterer di Kismec ..dan alumni Uitm Shah Alam jgk...dia recommend kn aku satu kedai yg salu supply brg2 kt dia & student dia..n aku pown dpt la special price sikit dgn guna nama dia..hehe...


Jadi nie la Canon EOS 60D ...nk thu kenapa aku pilih model nie...sometimes kwn ade ckp.."buat per nk bli model tue..xbest..kn nk buat photography..xsesuai" ....bila aku p.k2 balek...yup memg aku nk buat photoshot...tp xsemua place kena photoshot rite..sometimes kita just nk amek gbr2 biasa yg xperlu kn setting2 yg power2 sgt....


Lgpown model nie menyediakan Full Hd video recording...n Canon sgt popular ngn video yg terbaik..dan xkurang jgk dgn photography..thats why i choose this model...All in One....thats all i need..tmbh plak ade rotate skrin yg maybe penting bila diperlukan nanti.. (^_^)

Bermodalkan saving yg dah lama disimpan..akhirnya aku dpt pegang sendiri DSLR milikku yg berharga lebih dr RM3K...sometimes p.k..wahh mahalnya..tp bg aku apa salah nya melaburkn duit pd benda yg kita nk pkai untk jgka masa pnjg.. (^_*) ...

Lepas nie..aku akan buat blog baru just for pictures taken from my lovely Canon EOS 60D...coming soon...wait n see...thats all from me...salam...
Category: 0 comments

Journey 2 : Mysterious Island 3D Superb


Salam...huhu..lamanya da xupdate blog nie..dah hampir 1 bulan lebey rasa nyaa....anyway skrg da cuti sem...best sgt2...xperlu bgun awal..xperlu p.k pasal assingment..makan tido..makan tido...

Cuti2 nie..mesti mcm2 nk spend time ngn kwn2 kn...jd aku keluar dgn sahabat baik aku Zaim..kitaorg 1st time nk tgk wayang yg version 3D....jd kitaorg choose Journey 2 : Mysterious Island 3D Superb ...huhu..pokai gk la...sorg RM 17....sebab kt mall kwsan aku nie..ada version 3D ja...jd terpksa la...cz teringin sgt nk tgk cita tue..huhu...


Best sgt2 effect cita nie..its like involved with them together bila 3D....bpa kali terkejut aku dibuatnyaa..bila effect tue cm tepat2 kena kt btg idong..haha... 4.5 star for this movie.. (^_^) ...0.5 lg..sebab kejap sgt rasa cita nie..huhu..len kali bg jalan cita 4 jam ok..hahaha...


Part paling best bila 1st time heroin muncul...perghhh...comel & sweet gilaa....tersenyum jer sorg2...jgn jelesss..tp memg cantek sgt2 heroin dalam cita nie...likex10....tgk 10 kali pown xjemu punyaa..hahaha...


Hehehe..sowie if gbr nie seksi...gbr celup kt google jaa.. (^_^)...tp cantek kn heroin nie...pewwwittt...nk bakal bini mcm nie laa...hahahaha....tp terasa jgk la pedih mata sebab pkai Spec 3D tue..yela..org yg xpernah pkai spec..mesti rasa pening sikit sebab power spec tue xsama dgn mata kasar..ape2 pown..cita nie sgt best... huhuhu....thats all from me...see ya!! salam..
Category: 0 comments

Happy New Year at SPACE U8


Salam..rasanya xterlambat lg nk ucapkn Selamat Tahun Baru...hehe....maaf la ...lmbt sikit..busy ngn preparation tok final exam....malam tahun bru pown..duduk kt bilik ja..huhu...xg sambut kt mana2 pown..dok menelaah jaa..cewahhh..study la sgt kn....

Keesokkan hari nya..bru aku teringat...aku ade di jemput utk menghadiri Majlis Kahwin salah seorg sahabat baik...Farehah namanyaaa...abg die yg kawen....tunggu punya tunggu..akhirnya..Syaf sampai dgn Najwa...aku nk g sendiri...tempt tue jauh ooooOOOoooOO...dkt Gombak sana haaa..dkt ngn Batu Cave...memg xlepas la kalo g nek moto...pergi lapar..balek pown lapar la jwb nya...haha...nek keta..pergi lapar..balek kenyang..ngeee..



Alhamdulillah..kami bertolak dkt kol 2 ptg...tup3 kol 3.15 bru sampai..hehe bukan ape..tp sebab GPS poblem kit...biasalah...berpusing2 kt Federal Highway tue cari jalan keluar..cari jalan masok...tp lastly kami jumpa jgk Dewan Beringin...huhu...

Sampai2 trus g jumpa tuan umah lue...anak tuan umah actually...Farehah....lepas jumpa family die..kitaorg duduk makan...lepas perot da di isi....penat sudah ilang...kami pown siap sedia nk balek..hihi..jd Farehah ade la bg buah tgn kit ..besa la kenduri kawen kn.. (^_^)...



Dalam masa perjalanan nk balek tue...kami pown p.k..jam dah dkt kol 5..kalo balek pown..mcm la nk study kn..hahaha..jd kitaorg decide nk jalan2 jaa..lgpown hr Tahun Baru kn...ape celup dok bilik kn..hahahah...mula2 kitaorg g Plaza Masalam...pastu Syaf bawak g mall bru yg aku excited nk pergi..SpaceU8...yeyyyyyyyy....


Mall nie bru jer bukak....n bru dirasmikan..byk lg shop xbukak..konsep die mcm natural sikit..siap ade air pancut dkt tgh2 mall...berkonsepkn mesra alam...sgt besar...dan sgt2 cantek....luv it..thanks syaffff...tercapai jgk hasrat nk g sana..n lepas nie..ley pergi selalu...huhu... 



Alang2 da sampai situ...masok panggung la..ape lg...Darkest Hours menjd pilihan...cita nie a little bit slow...ok laa...4 star....kalo korg tgk gbr kt atas...SPACEU8....stiap tue ade gbr2 kn...nanti ade Shalin's Bowl...best2...xpasti la ade kena mengena ngn Shalin pemain bowling Malaysia  ke x..ehehe..mesti ramai nanti...cant wait to go again...


Lepas layan movie tue...10.30 mlm bru la kitaorg balek umah /bilik masing2..huhu..thanks to Syaf n Najwa cz accompany me ...enjoy ngn diorg...huhu..nanti kita keluar lg k....huhu..salam.....


Category: 0 comments