Sahabat Sejati

Aku Rindu Sayang Kamu...



Salam syg...hehe...ermmm xtahu mcm mana nk mulakan story aku kali nie...malu pown ade...segan pown ada...dah lama aku tunggu saat2 mcm nie...akhirnya juga seorang insan yg dpt mencuri hati aku....

detik perkenalan...xdela sehebat mana...maybe cinta pandang pertama kowt..huhu...
sebelum nie aku hanya kenal si dia dengan berbekalkan no.fon yg diberi jer....last kitaorg jumpa masa dkt Uitm Merbok...waktu tue aku dijemput untuk bg talk kepada student2 yg mengambil SPM.....

Percintaan mula berputik bila masing2 mula menunjukan reaksi yg positif di awal perkenalan...hehe..
dalam hati ada taman la katakan....
dirancakkan lg dengan kehadiran si dia di laman facebook aku...lebih mudah la aku nk berkomunikasi dengan si dia... (^_^)...

Dari  ''muka buku'' la aku mengenali si dia dengan lebih mendalam...ermm nk face to face xboleh...yela...nk wat mcm mana kan...cinta antara benua...sorg tinggal kt utara...sorg tinggal dekat selatan... 
Kedah Vs Shah Alam...la katakan....

Bila lama2 dah saling kenal....satu perasaan timbul....''adakah aku jatuh cinta ngn girl nie''...1 hari aku p.k...aku nie waras ker x....yela..mana tak nyer kn...aku nie dah nk masok 20-an...tp waktu aku tgh p.k tue jer la blom lg 20-an...hehe...tp now...sy dah 20..huhu...then si dia nie umo 17 tahun...
aku p.k lg...adakah menjd kesalahan bg aku untuk bercinta dengan org semuda si dia..
dibenak hati aku ckp..'' tidak2...boleh jer...ape salahnye...cinta xkenal usia..'' ...hehe (^_^)

Aku amek masa gk la memikirkan persoalan nie...napa aku nk bercinta dalam masa2 mcm nie kn..
tp kdg2 terlintas di fikiran...
cinta itu bukan untuk syok sendiri....tapi saling menerima...saling memberi...
nie la masanya aku untuk menyesuaikan diri dgn kekasih hati..
menerima kelebihan dan kekurangan diri aku dan si dia demi kebaikan bersama....




Setelah hati tekad dan bersedia menerima insan baru ....
bertarikh 12 Oktober 2010...menjadi tarikh bermakna buat aku...
aku melamar si dia untuk menjadi sebahagian daripada hidup aku....

Yang specialnya...
everything in ''Oktober"
Hari lahir aku 3 Oktober...
Hari lahir si dia....10 Oktober....
then hari paling bermakna...12 Oktober....

nervous gk la...takowt gk kn direject ker ape..tp...
alhamdulillah...die terima aku seadanya....
dan si dia jgk meluahkan perasaan yg dia juga mula menyintai aku dalam diam..
dah lama aku mencari..akhirnya aku temui...
seorg insan yg aku boleh sayangi n boleh menyayangi diri aku....

aku hadiahkan gmbar di atas buat org tersyg dan aku cintai......
3+10+12 = 25.....25 candle for u .... (^_*) 
I LOVE YOU...

Hope perhubungan kita kekal berpanjangan..
bukan untuk masa skrg saje...tp untuk kebahagiaan masa hadapan...
miss u....





Category: 10 comments

10 comments:

Fara Adila said...

tahniah acap..finally adika ku sorang nie dah jumpa mrs right dia..semoga jodoh kowang berpanjangan..

Mohd Asyraf said...

thanks dila....doakan kebahagiaan kami berdua yer... (^_^)

awein said...

OHHHHHHHHHHHH! wahhhhhhhh acap ak tumpang bahagia!~ ngeheheh pttla dr hr tu ko asyik buzz3 ak..ko mau ak bca entri ni kan ngeheheh!
im happy fr u~ pndai3 jga ank org tu papa
hee ak doakan kbhagiaan amin~

Anonymous said...

congrats.....so sweet...hope kekal smpai dpt kad wangi kt umah..hehehe

Mohd Asyraf said...

awein : hahaha...awien da dpt mama bru.. (^_^)
anonymous : thanks yer...upgrade sikit la nanti ..kad muzik la nanti... hehe

Biela said...

congratez ye acap...bile la plak dak ni kan..ehhehehe...adoy.=)

Anonymous said...

tahniah...semoga berkekalan..=)

Nur Asyarina said...

woa . congrats la abg acap :)

Anonymous said...

Tahniah acap,aku sebagai kawan pun turut rasa gembira.semoga perhubungan korang mekar harum seperti lagu tema blog ni.-(merbok marketing)

Mohd Asyraf said...

birla : thanks... ^_^
eyna : haha...'abg' yer....hehe...thanks yer eyna...

anonymous : hoho...ade dua org nie..xpe..to both of u...thanks byk2 k...acap appreciate sgt2...doakan kebahgiaan acap berkekalan....amin...

Post a Comment