Sahabat Sejati

Cmne Perasaan Bila Someone Jatuh Cinta ??

Salam.....wahhh...mcm special jer entry kali nie kn...exactly tajuk die ''cmner perasaan bila 1st time or ber ''time2'' jatuh cinta..hehe....sesetengah drpd kita thu cmner rasanya bila jatuh cinta...but masih ada certain dr kita yg masih belum dapat bezakan antara ''suka2 jer'' @ memg betol2 ''jatuh cinta"... (^_^)

Jadi kali nie...my time tok kongsikan dengan korg serba sikit...ape yg kita alami..dalam sedar..separa sedar..or xsedar trus..haha...

1. Rindu

Dah menjadi lumrah...bila hati mula jatuh cinta...kita rasa rindu jer...ntah tiba2 jer rasa rindu...tiba2 jer terlintas kt kepala pasal insan istimewa tue...walaupun baru jer kenal...kdg2 ngah baca bku nie...tup3...stop kejap...terkenangkn si dia..pastue kn..sambung membaca balik..hehe...

Kalau yg dah memg fallin in luv betol2 tue...sepanjg masa jer tingatkan si dia...hehe....

2. Handphone 24hours 

Yg paling jelas kelihatan...agak2 ape eh...?? hehe...yg pasti pabila seseorg tue mula jatuh cinta pd seseorg tue...tgn die xley duduk diam....mesti jer rasa mcm der org pksa tok msg si dia kn...kalau xanta msg '' salam...nga watper tue..." dalam sehari..hati xsenang....

Kalau xpown seseorg tue akan rasa gelisah...10 minit sekali akan cari handphone...tgk sama der new message receive ker x.......kalau dah nmpk icon new message receive plak...hati tue dah mula p.k or mgharapkan sesuatu... ''mintk2 la die yg anta msg'' huhu..... (^_*)
3. Hadiah / Belanja

Emmmm...next plezZZzz...hehe...actually...kita ley nmpk kt diri kita sendiri....dlu kita susah nk keluarkn duit utk belanja or give something to someone else...but bila kita dah jatuh cinta nie..kita jadi ''pemurah'' sikit..hehe..

Xcaya!! ?? hehe...see 4 urself k...hehe...bila keluar ngn kwn2...susah kowt nk keluar duit dr poket..but bila keluar ngn someone special...senang jer nk bg pape..nk belanja pape...asalkan kita ley bg die eppy...tgk wajah die tersenyum... (^_^) hehe..tue mknanya kita dah fallin in luv..huhu

4. Jeles

Haaaaa....nie la ''petanda'' yg paling mujarab kalau nk thu jatuh cinta ker tidak..hehe...actually bila kita dah jatuh cinta kt someone..hati nie cepat rasa jeles...kecik hati...n mudah merajuk.. even though org yg die sembg tue juz kwn2 kita jgk...

Kdg2 tue...anta msg kt org len ker...sembg ker..berjumpa ngn org len ker...kita da rasa jeles dalam diam...gggrrrrr....hihi... (^_^)

5. Penampilan diri

Yang nie jelas kelihatan kontra nya...kalau dulu nmpk skema jer...skunk kita ley rasa kita nie nmpk lebey bergaya..kalau boley nk nmpk kemas jer tiap2 hr...xkira tempat masa @ ketika..kalau boley nk nmpk cantik or hemsem di mata si dia...

Kalau xcaya...korg g tgk cermin kt rumah masing...then p.k pasal si dia..if korg tersenyum sorg2 tue..hahaha...betol la tue...b4 nie kalau kita nie seorg yg susah nk senyum...kali nie 4 sure..sampai kdg2..kwn2 tnya.. ''nape ko gelak sorg2 nie...xbetol ker..?? " hahaha

6. Berangan-angan

Part nie la paling best....''berangan-angan''....wahhh...mcm2 la nk imagine...
1. mesti best kn if boy/girl tue truly cinta kt aku mcm aku cinta kt die...hehe..
2.agak2 la kn...die nk keluar ngn aku x if aku ajak die keluar jalan2 ker..makan2 ker..
3. cmner eh...nk face to face ngn die esok..segan la plak..die bukan kenal aku sgt...

 7.Malu

Of course malu...sape xmalu angkt tgn..?? hehe..mula2 perkenalan mesti la malu2...kalau kita dah jatuh cinta..satu perasaan akan hadir...kdg2 ..malu xkena tempt..dlu ok jer...tp skrg rasa mcm nk jumpa tue..mcm der something block...
Kalau terserempak lg la...blushing xtentu pasal....sampai kdg2 tue guna org tgh nk ckp...haha...

8. Date / Pertemuan

Setiap org impikan utk bersama insan tersyg walaupun seketika kn.. (^_*) selalu nya bila kita fallin in luv nie..kita mudah menerima ajakkan insan yg kita jatuh hati...cz tue la moment yg paling bermakna n paling sweet sekali ..
cuba org len ajak...of course bg alasan mcm2..der keje la...der assignment la...kenderaan xdak la..hehe..Cuba insan tercinta yg ajak keluar kn...siap teruja lg...nk pkai bju ape...semua siap tersedia la senang citer...tunggu nk g amek or dijemput jer....

 9. Future

Bila dah ada perasaan jatuh cinta nie...of course kita harap org yg kita cintai ada sentiasa di samping kita xkira masa...sama ada suka mahupun duka....kita plak mula akan p.k masa depan...mcm2 perancangn ada...for short term or for long term..

Lagi satu...if kita dah mencintai seseorg...semuanya nmpk perfect....pd mata kasar...n hati....si dia merupakan pilihan yg terbaik dan xsesekali salah pemilihan kita kn...kalau tgk org len tue..kira mcm pandang sebelah mata jer..cz kita dah menjumpai someone yg betol2 ley kita cintai..hehe (^_*)

Mengikut petua dr pengalaman...cikgu asyraf pown penah ckp... ''layan jer hormon tue''....memg natural utk kita jatuh cinta..cuma jaga batas2 pergaulan...yg pasti perkahwinan merupakan jalan dan langkah terbaik dalam kehidupan... sekian..





Category: 12 comments

12 comments:

Nathirah Ghazali said...

nice!

ima althafunnisa' said...

hehee..da tersenyum sampai telinga nih...;)
really2 fall in love..*wink3

awein said...

awwwwwwwwwwww comelnyaaa aacap! best3...suka3... :)) hihi

||aLeaSaRa|| said...

suka..suka..I like this n3!

CiK HaNi LaLaLa said...

aloh comelnye entry ni....
so sweet....kih3~

tapi Cik Hani cinta jarak jauh..
2 2 bz n jarang nak jumpe..
So, point2 tu ade yg kene sipi2 je la..

dalam kes Cik Hani, dia yg terlebih pemalu...
Even, dia nak ckp "miss u" or perkataan jeles tu pun payah...
Dia kta dia malu nak ckp Miss U..
Skrg ni je dah maju sket tpi still malu nak ckp I Love U...kih3~

Sengal kn? Ohoho~

Rozlin Rafiha said...

petanda tuh!!!!,,,yehhh mmg fia pon tgh fall in love gila2 ni..semua mengena..mkn x lalu,mandi x basah der,,rindu memanjang,,1st time ni..heheh..jom dtg blog org ni

tulips etu chinta.. said...

aww!~

suka bce en3 nieh !

ttbe rse malu !

hehe

이태민 said...

aww , comel gila gamba katun2 tuh . hihi

snf said...

siyesly.hebat gila entry.nice!♀♥♂

Cik Fieza90 said...

Am i fall in love??? hahaha...best sgt2 entry nie..

fahmie firas said...

Best entry nie.
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

cik saa said...

hahaha! agak laaa...
saya nak minta izin nak letak dalam entry blog saya boleh yep ? halah berhalal yee
hehehehe

Post a Comment