Sahabat Sejati

''Kantoi'' Adoi...Malunyer...... ^_^


Ermmm cerita bermula bila aku keluar rumah kol 12tgh hari……bru nk meronda selepas beberapa jam dalam bus semalam…yela..pg sabtu kol 6 bru aku sampai rumah…naseb baik aku terbgun waktu drebar bus panggil

 ‘’ade sesape x nk turun Sungai Petani……??? “”..

Naseb bek aku terbgun…kalau x xtahu la …mesti diorg direct g Changlun….hahaha….tgn aku tetiba jer terangkt dalam bus tue..….mcm dalam kelas bila cikgu panggil nama tok kedatangan…hehe…yela…bgun tido..pastu mamun xhabis lg….mcm xbtol pown ada…jalan keluar dr bus pown melelong jer…

Seterusnya…aku melangkah menaiki moto wave ayah aku…..cz moto aku yg aku post xsampai lg….hehe…besela… Pos Laju sabtu ngn ahad diorg cutie….maybe isnin nie aku ley jumpa moto kesayangan aku balek…hihi…ley la ronda sakan2…

Aku menuju ke rumah sahabat yg memg akrab ngn aku…nama pown sama…haha…Asyraf juga…cuma ‘’bin’’ jer lain…hihi..dah 2 bulan lebey xbalek…mesti la jumpa kwn2 kn,…aku sembg la ngn die pasal final exam lepas…n borak2 kosong cm gitu ….then past kedengaran azan berkumandang…aku trus balek rumah aku balek….

Setibanya aku kt umah….ayah dah tgk aku lain mcm….’’ Yap…tutup pagar tue….g mana td haaa…?? ‘’ cepat..nk makan nasi nie…lapaq…’’…..aku pown laju jer masok uma….aku kenyang lg cz kol 11.30 bru bedal mihun yg mak masak…hehe…kt uma memg dr kecik org taman n family panggil aku ''yap'' maybe bcoz waktu kecik aku putey cm budak cina....

Masok2 jer umah…tgk mak plak senyum sinis…..aiii…aku dah rasa len mcm dah nie….aku senyap lg…xnk la tnya nape….aku trus duduk depan laptop aku….pastue mak dtg blakang aku…mak ckp…

Mak : ermmm mak nk tnya sikit nie….sape budak pempuan yg der kt sebelah tue….?? “ aku terkejut la…”

 Aku : ha?? Gbr perempuan….perempuan mana plak nie mak…??

Mak : alaaa..mak ngn ayah nmpk td…der gbr perempuan kt laptop tue…duduk sebelah rapat jer ngn yap kn…dalam bingkai bentuk love

Aku : Aku tiba2 terkedu….tiba2 tiada kata2 terucap di bibir aku…dalam benak otak aku… ‘’aduh…kantoi la cmnie…cmner lak aku ley lupa yg aku kt uma…bukan kt Shah Alam…..haha’’..

Mak : ermmm sape budak tue…der hubungan special ker ngn die…??

Aku : Aku x kata ape2….aku secara automatic tertunduk n mengangguk-anggukkan kepala jer….pipi dah mula blushing dah waktu tue……

Mak : ermmm patowt la……''mak trus beredar ke dapur tok hidangkn makanan tgh hari''

Aku : ermm??? ‘’mula2 aku blur…pastu bru aku fhm…rupanya mak ngn ayh ternmpk gbr aku dgn org ‘’tercyunk’’ kt tmpt ‘’log in / password ‘’ tue…bwu aku tingt….

‘’pusing2 blakang….ayh plak ada…ngadap ayah plak….haha…lg la rasa tebal muka nie…hehe…mcm letak bedak sejuk da…haha’’

Ayah : ermmm ayah fhm….besela org muda remaja…mesti la nk berpasangan….xsalah pown…setiap org nk bercinta kn…..

Aku : dalam hati ‘’Fuh….1st time ayah sporting nie…hehe….ayah fhm kowt…aku da besar….n layak tok berkasih…. (^_^) ….yeSs….mcm bg greenlight jer nie…. Suke2…’’

Aku : ermmmm yer2….ermmmm…

Ayah : tapi ingt….study dlu….cinta tue perlahan-lahan pown xpe….jgn lupa diri plak…blaja dlu,..capai cita2 tue….

Aku : ermmm…..

Pastue…aku trus tgk laptop….xtgk dah muka mak ayah…cz 1st time tue rasa malu giler depan mak ayah…haha….maybe b4 nie xpernah rasa luahan hati ker hati….kena perli dalam plak tue…haha…
Anyway…. I love my family.….. without them,…sape la aku kn…n another person yg menyeri hidup aku skrg…I Love U syg….





Category: 4 comments

4 comments:

Nur Diyana Mukhtar said...

hahahahaha.. :) padan muka kau..
*jahat* tau maluu.. rugi ah xder waktu tu..
le bahan :P

Mohd Asyraf said...

hahaha...seb bek yana xde waktu tue..kalau x....acap ckp la..yana nyer pasal la...ngajar acap bukan2...hehe

Irnie said...

perasaan tu.. bisalah.. just ingat pesan parents.. k bro.. :)

Nica said...

hahaha.. mesti kalo teringat blushing lagi kan.. btw, jaga hubungsn elok2.. restu mak ayah pun penting.. mak ayah da bg greenlight alhamdulillah.. :)

Post a Comment