Sahabat Sejati

Ada Apa Dengan Ayah....

Ada apa dengan cinta….eh2…tak2..hari nie aku tanak feel2 sgt…hr nie ubah la tajowk… ‘’ada apa dengan ayah’’….mcm2 ada…hehe..ermm 2arie yg lepas merupakan hari bapa…bg aku hari ibu mahu pun hari bapa adalah sama…dua2 penting bg aku…apatah lg tnpa mereka aku pown maybe xkn wujud kt dunia nie kn..mesti anda pown fikir begitu..jgn la kita tunjukkan syg juz pd hari ibu or hari bapa…jadikanlah setiap hari itu sebagai saat2 yg teristimewa buat kedua org tua kita…aku pown bukan seorg anak yg baik sgt pown….tp aku akan cuba yg terbek..ermm tp kali nie aku nk citer pasal ayh aku jer…hehe..ermm nk mulakn dr mana dlu eh…ermm ayah aku merupakan seorg pesara tentera n now just keje guard jer kt kilang…aku bangga dengan ayah aku..walaupun kami bukan dari keluarga yang kaya..mahu pun miskin…aku kt tengah2 jer…keluarga sederhana…tp kami eppy..ramai suka tnya aku…’’acap2….ko anak tunggal kan…mesti per yang ko nak..mesti ko dpt kn…kn2..??’’ …actually..aku x bertuah cm anak tunggal org len…aku nie yg jnis simple..aku always eppy ngn ape yg aku dpt…dan aku jgk xpernah mintk lebey2 cz aku thu kemampuan family aku…

Der sekali tue aku dpt tawaran tok masok ker Sek Menengah Agama Yan pas UPSR…tp seminggu jer aku ley duduk sana….hehe..windu uma…hehe..balik2 uma…mak ckp ‘’asyraf..seb bek la hang balik..waktu ang tadak…ayah hang tue…mak da xsanggup tgk..haha..tgk bilik hang kosong ja…dia sedey..rindu kat hang kowt’’… aku pown senyum jer… ….tp kn..ayah aku nie garang…yela..nama pown pesara tentera..tipu la xgarang…kdg2 aku tido lewat…kt uma salu paling lewat kol 12.30 jer..hehe…mak aku tgur 2,3 kali..’’asyraf…da lewat…p tidoq…’’aku wat xthu jer....sekali mak aku angkt ‘’big boss’’….then aku dgr… ‘’maaamaaaattttt…bila nk tidoq nie haaaaa….’’..aku trus masok bilik ..senyap jer malam…hahahaha…kt uma aku dpt mcm2 nama…asyraf ada…yap ada….mamat ada…acap ada…mcm2 nama la…tp yang paling popular kt luar rumah ‘’acap’’ la… 

Hurmmm…aku sentiasa ingt pesan ayah…tp bukan ayah jer salu ckp…mak pown der gk… ‘’asyraf….ayah xde ape nk bg kt hang..harta xde…ape pown tadak..yang mak ayah ley bg pown…pendidikan jer kt hang…jd blaja la lek lok…jgn jd mcm kami nie….blaja xbeh…hang pown da besaq…pandai2 la buat keputusan…’’ ermm aku sentiasa ingt….walaupun aku sukar nk sebot ayat ‘’asyraf saayaaanng ayah…’’ tp sebenarnya aku syg ayah aku….laki memg la malu kit dgn lelaki kan…normal la tue…hihi…japg ayah cakap.. ‘’ang nie buat tebiat ka apa…’’’ susah plak..hahaha..hurm…mcm family aku…tradisi keluarga bila der hari2 special nie…kami 1 family g mkn kt luar la…smlm aku nyer turn belanja makan besar….yg best semlm sambil tgk bola piala dunia…apsal aku ckp best…coz Portugal- 7 Korea Utara – 0..memg gempak abeh la….huhuhuhu…terima kasih ayah… 
Category: 4 comments

4 comments:

awein said...

hee ank yg bagus2 :) teruskan

Mohd Asyraf said...

hehe...xdela..besa jer..cm anak2 yg len...sama2 kita jd yg terbek yer.. :D

jambu said...

acap!!!nice story...terharu...cita kta lebey krg smer ja..hahaha...congrates!!!

nas said...

slamat ary bapa kpd bapa acap gak..huhu

Post a Comment