Sahabat Sejati

Berterus Teranglah '' i love u ''




Emm mesti la korang p.k per la si Asyraf nie nk tulis kn…pasal per la die pilih tajok ‘’berterus terang’’.  Jap2..nk amek feel dlu…bwu boleh mula menulis kn….pasang lagu imran ajmain lue…heee seribu tahun….emm hr nie aku nk bwk korang semua ke satu kisah yg xkurang syok nyer..n citer nie akan wat korang senyum,gelak or maybe sedih cikit..bg yg girl-girl sekalian..cube korang recall balik memory korg…what do u feel 4 the 1st time korg nyer BF luahkan something yg membuatkn korg syg kt si dia sampai hr nie….actually yg tue la aku nk bgtau hr nie.. Bg yg dah bercouple…tahniah…anda merupakan insan yg bertuah!! Penah anda terfikir berapa takowt nyer si jejaka nie nk luahkan something yg bgitu important kt korg..??? especially dia nk ckp ‘’awak…sebenarnya sy da lama simpan perasaan syg kt awak ….’’ Tak pown… ‘’dah lama sy tunggu awak serius mcm nie…actually sy nk bgtau something yg maybe awak pown xsangka-sangka sy nk luahkan kt awak’’……cube bygkan…bygkan…betapa rendah nya diri si jejaka …semua ego dilemparkan jauh dari diri…yg tinggal hanya malu tersipu2 yg semakin menebal dalam diri demi satu perkataan yg hanya untuk si dara yg dicintainya ‘’i love u’’…..

                Emm…bg yg girl plak…mcm2 bermain di fikiran korg kn…der yg terp.k mcm nie… ‘’yes!! Akhirnye die ngaku jgk…hehe..aku memg jatuh hati kt die pown..huhu’’ der plak yg p.k cmnie…’’alamak mamat nie…touching la plak…cmner nk lari nie….adoiyai…aku anggp dia kwn jer’’….. ‘’emm nk terima ker tidak nie…kalau aku tima aku da xley nk rapat ngn org lain da…’’ or maybe perasaan dap dip dup tue ada pada girl yg btol2 rasa terharu….cuba korg ingt balek…mcm mana korg jwb soalan yg paling susah tok anda jwb…..bg yg menerima…yg paling mujarab jawapan nyer ialah… ‘’actually…sy pown da lama simpan perasaan syg sy nie utk awak sorg jer…memg sy tnggu awak selama nie..’’ xpown mcm nie… ‘’sy dah lama terpikat kt awak…sejak 1st time kita jumpa..tp sy girl…sy xley nk wat pape..xkn la perigi cari timba kn…sy memg suka ngn keperibadian awak selama nie…sebab tue la sy mudah menerima lamaran awak…’’ :D

                Yang menerima..alhamdulillah..anda dah berjumpa dengan pasangan hidup anda..tp pernah anda bygkn perasaan seseorg pabila luahan nya di ‘’reject’’..pernah ker?? Mesti x kn…bg girl ‘’sy xley la nk trima awak…cz sy dah anggp awak mcm saudara sendiri…xpown kwn baik sy…xlebih dari tue’’ ….pernah anda bygkn betapa luluh hati seorang lelaki waktu tue…mcm kena 1000 jarum di dada….jd bg yg girl xsuka lelaki yg pernah mencintai anda…jgn tiba2 lost connection….nmpk sgt la kn…try to maintain as a friend….jgn tiba2 xmsg plak..cian kt die…aku pown lelaki …aku fhm…aku pown penah menangis sebab girl..aku amat fhm…xsalah kalau kita berterus terang..xkire la laki ker..pempuan ker..kalau korg dah betol2 syg kt seseorang..juz luahkan…jgn pendam2..aku xfhm..kenapa perempuan susah nk berterus terang…jgn malu…memg malu sebahagian daripada iman…tp malu perlu kena pd temptnya….tidak salah sebenarnya…ada sesetengah lelaki yg bersikap pemalu yg amat sgt…tp die sukakan anda jd anda ‘’girl’’ perlu bijak memainkan peranan anda jika anda mencintainya...if girl suka kt someone..then laki tue suka kt org len…dah jd masalah len…tension…moody.. Jadi moral of the story… berbalik kepada tajuk ‘’berterus terang’’ ….berterus teranglah selagi (anda/korang/ termasok aku sendiri ) mampu…sekian…
Category: 8 comments

8 comments:

nas said...

amboih...cintan cintun lak...susa aku nak buat ayat jiwang2..ahaha

Mohd Asyraf said...

hehe...memg la susa kalau xbelaja..jd...ko kena g menuntut dlu...ahahaha.. :)

~F@!3@H~ said...

waaaa...acap b'tambah maju...:-) nanti kalo da citer baru lagi kasi taw ek...

Biela said...

hahaha..oke la...in my opinion la kan acap,kdg2 la..ade certain gurl la kan,die cam kurangkan msg2 sbb die taw die mmg anggap laki 2 as a fren..tp xsgka lak laki 2 menyimpan perasaan kan..so,mayb langkah yg die wat ngan kurangkan msg or wut supaye die bg ruang kat laki 2 n kat diri die spaye x lebih mengecewakan laki 2 if dia reject...so..pas kedua2 nya da ok..then ley kwn2 balik..xjdik mslh utk dua2 org kan??ahhahha

Mohd Asyraf said...

faizah : hehe.....kongsi2 citer...mana tau ley dapat tolong orang lain plak.. :D

biela : hehehe..kalau mcm tue xpe...tp ade yg jenis yg ''xmsg'' n x berhubung trus secara mendadak dan tiba2..tue yg salah.....mcm pepatah tue..hidup ibarat roda...kadang2 di atas n kdg2 di bwh... :D

Anonymous said...

kekadang cinta x berakhir dgn kegembiraan..
walaupun da bersama lebih dua puluh tahun namun ada dugaan yg melanda.. ble di tanya, ' saya terpaksa menerima dia'...' saya cintakan org lain'..
I learn from there.. not easy to fall in love n give ur heart to someone that not truly yours..
"life just like a puzzle n I have millions of it"

Anonymous said...

tapi mmg tkut bterus terang, nnti x berani dah nak bdepan ngan si dia...huhuu... malunya....if kne reject la....^_^

Mohd Asyraf said...

anonymous 1 : lumrah dalam percintaan...if xde obstacles..bila kita nk merasa kematangan dalam percintaan...each incident happen...each tue jgk kita learn something which jgn di ulang lg.. ^_^

anonymous 2 : hehe....depend on someone jgk..watper nk malu kena reject...kn elok kita thu perasaan die yg sebenar terhadap kita drpd menunggu bulan jatuh ke riba...

Post a Comment