Sahabat Sejati

PasaR MalaM





Huhu..lama xmasokkan entry bru…emm hr nie aku g pasar mlm….actually ‘’pasar mlm’’ merupakan favourite place aku..hihi..mesti korg rasa pelik kan…yela..salu teenagers suka jer g shopping complex tok jalan2..tp xsemestinya aku xsuka kn…hhihi…aku rasa cm xlengkap kalau aku xg pasar mlm bila berada kt uma nie..mcm bese la…mak aku akan bg aku RM 20…. ‘’yap!! g pasar mlm..tolong bli kn mak barang dapur…ayah ang keja..xdak sapa nk p…’’ tp kalau ayh aku cutie pown aku g gk..hhihihi..mcm2 ley bli RM20…usually aku akan bli bual epal….xpun buah lai..then aku g jalan2 cari sayur plak…salu sayurbayam…xpown kobis….yg len kacang buncis ngn carrot la… :D….

Then cari ulam..family aku salu bli ‘pegaga’’ cz ulam nie baik untuk kulit…awet muda lg..baik utk cuci darah….dan sejukkan badan…susah dapat ulam nie kalau bukan musim die…salu aku bli la RM2…dah bli menda tue..aku pown g la jalan2 lg…salu aku round pasar mlm yg besar pdg bola sepak tue dkt 5 @ 6 round gk la…saje bg keluarkan peluh…tmbh2 bwk byk brg..ley dpt urat dawai tulang besi kn…hehe…kalau mak aku nk ikan bilis..aku akan cari la ikan bilis…tp aku xpro lg..salu jer kena marah ngn mak…cz bli ikan bilis siam..ikan bilis siap xrangup bila goreng..jd liat…sebab tue mak aku suka beli direct dari Tanjung Dawai…mcm keropok jer ikan bilis dia…rangup..kt umaaku der pasar mlm 2kali seminggu..minggu lepas aku shopping kt pasar mlm…rm70 gk abeh,…tp berbaloi cz dpt seluar jeans yg juz RM48 yg nmpk stylo sgt..huhu….then der la bju 2 helai..aku nie bukan jenis yg memilik brand…asalkan menda tue cantik dan bersesuaian…

Aku akan beli..penah dgr x ayat nie… ‘’kalau artis..pkai bju pasar mlm pown org kata cantek..kenapa kita x..?? emm kalau orang yg xcun @ xensem ker…pkai bju polo…adidas..nike..aku rasa xde pape..diorg still same..jd jgn membazir duit yg boleh bli 3 berbanding 1 untuk yg berjenama… :D last sekali…bwu cari makanan utk di bawa pulang…hihi…sedap2…mee goreng ker…putu mayam ker…dangai ker…last round aku akan cari menda basah…huhu..mcm td aku bli ikan kembong….ikan merah…udang…menda mcm nie xley bli awal2..cz nanti berair jer bila dibawa jalan berdampingan :D sejuk2 jer seluar aku..hihi…wangi lg bwu laut..hahahaha..mcm makanan gk..kena bli last2…nanti cejuk plak…actually best jalan kt pasar mlm nie..ley tgk byk ragam org..xkire tua mahupun muda…budak2 lari sana sini…yg majok pown ada…cz mak bpak tanak bli mainan…teringt zaman2 muda2 dlu2…ngeee…

Yg paling aku suka kalau aku terserempak ngn kenalan2 lama yg dah lama xketemu…ley jumpa mak bapak diorg sekali kn…td pown der jumpa kwn2…jd byk hikmah g pasar mlm…sampai penjual kt pasar mlm pown da cam aku…hahahah…kita bukan sentiasa muda..nanti dah khwin..kita kena jgk jejak kaki kt tmpt2 mcm nie..jd mulakan dari sekarang..renung2kn dan selamat g pasar mlm..huhuhu
Category: 3 comments

3 comments:

[.d.e.e.] said...

Asal jam xbtl?

[.d.e.e.] said...

suke bc yg ne... ^^

Mohd Asyraf said...

dee : yeke....dee suka part yg mana 1..?hehe...
jam ?? nape ngn jam...maybe error kit kowt....xpe..lupekan pasal jam...hihi

Post a Comment