Sahabat Sejati

KeNaPa Aku Masih Single....

Emmm..nape la aku nie masih solo kn..? da ramai orang tnye…per  ayat diorang tau x… ‘’ emmm acap…xkn ko xde sape2 lg? tipu la…ko rahsia2 plak ek…’’……..xpown diorg ckp mcm nie ‘’ eley acap…xyah tipu la…xkn muka mcm nie xde awek?...... hahaha…kdg2 aku tergelak sorang diri gk…ngn ape yg diorg kata…tp aku pown ter p.k gk nape la aku still solo….adakah aku memilih? Xde la memilih sgt…pilih besa2 jer…sedangkn kucing jantan pown thu kn …nk pilih kucing betina mana yg diorg nk ngorat..sampai gado2 lg..hehehe…ada orang cakap yang aku nie memilih..!!! yeke…?? Xkn la nk men tima trus…or trus g ngorat tnpa kenal hati budi…emm entah la..actually kita nk couple nie bukan mudah…bukan saja tok sonok2….bukan saje nk bg orang jeles kita der awek cun ker…ape ker…bg aku aku nk seseorang yg aku ley jdkan teman idop bukan sekadar teman tatkala kesunyian. Aku nk someone yg aku ley jdkn inspirasi dalam hidup dari sekarang…waktu kahwin…sampai la ke mati….dengan adanya org seperti  si dia..aku akan truskan jdkan inspirasi di mana aku akan trus berusaha tok bahagiakan si dia….bwu la namanya bercinta…which mean  ‘’saling memberi dan saling menerima’’ bukan sorang terima ja…sorang lg syok sendiwi…aku sedih tgk golongan2 mcm nie..pastu bila break…mula nk menuding jari…mesti korang nk thu kn per ciri2 gadis pilihan aku…mudah jer…

1.       Orang kata aku nk yang cantik jer…eh mana der…actually aku suka orang yg ley wat  aku eppy…org tue mesti la manis ..xlawa pown xpe..janji manis dipandang mata..dalam islam pown der ckp…der 4 ciri plihan bakal isteri….beragama (islam) …keturunan….harta…baru la kecantikan….lg satu islam menganjurkan cri pasangan yg sekufu…yg membawa maksud bersesuaian dengan kamu agar tidak timbul fitnah….yela…cuba bygkn…kalau kita khwin dengan org kaya cantik..padahal kita nie xla lawa sgt…hidup sederhana..mesti org kata blakang..eley dia nie nk kt pempuan tue mesti pasal harta…sebab len cz ‘’barang bek punye’’ this is reality…watper nk selindung kn…

2.       Aku jatuh cinta kalau tgk ‘girl’’ yg pakai spec…entah la…memg taste aku cmnie dr sek lg…hehehe..nmpk manis..yg paling penting bila ‘’girl’’ pkai spec..diorg nmpk matured n more responsible.

3.       Dalam kepala lelaki mesti der menda nie…nk yg bertudung or nk yg free hair…bg diri aku sendiri la.. cara nk thu pempuan tue manis or cantik ker…tgk la waktu bertudung…if die pandai bertudung…dan kena cara pemakaian tudungnyer…dan memg cantik la die bertudung…tangkp leley la ckp sama lue…nescaya bila dia free hair..anda xdpt bygkn bgaimana canteknya dia… (^_^) that’s why kalau aku nk suka girl…aku tgk dia manis x bertudung…..aku xkn cari yg free hair dlu..nescaya bila golongn-golongn ini bertudung..anda xsanggup tgk…hehehe…sesetengah jela….kalau aku kn kahwin pown..mak aku soh cari yg bertudung… :D sebab tue islam suruh bertudung kerana rambut itu ialah suatu rahsia yg hanya  suami saja perlu thu…dan betapa canteknyer rambut tue…

4.       Emmm aku nk cari girl yg pandai menyimpan rahsia dan aku xbpa berkenan kalau girl yg sikit2 nk citer kt mak…sikit2 mak..i know xsalah menda tue…tp u should pndai berdikari n solve ur own problem…xkn la dah kahwin nanti citer semua  pasal rumah tgga kt mak kn…

5.       Yang pasti sebagai kaum adam…mesti la nk cari kaum hawa yg pandai masak…cz aku memg xreti masak..hahaha

6.       Kalau boleh aku nk awek yg lebih pandai serba serbi dari aku..jd senang la..der la pembimbing dan pengajar sepanjang bersama.. :D 

7. actually aku suka girl yg jual mahal...cz org jnis nie susah nk layan lelaki lain...pemalu tue lebih sedap bahasanya di sini...hehe...memg fitrah perempuan seharusnya malu lebih dari lelaki kn...kalau laki terlebey malu plak..ada la yg xkena..hahahah

8. emm paling aku xsuka orang yg ckp ''gah''...adoi...rendah2 kn la sikit diri anda....kita manusia biasa...xde yg sempurna...kalau time citer..nk power n gempak jer....jnis nie i kurg berminat...

9. Len dari tue maybe semua org thu kowt...pandai hormat org tua....pandai amek hati... pandai melayan karenah...aku nie kn len sikit..jd pandai2 la..hahaha...

Selama aku berkenalan nie…susah aku nk jumpa per yg menepati per yg aku cari selama nie..aku baru dua kali jatuh cinta pandang pertama….emmm bila la nk jatuh cinta pandang pertama buat kali ke3 nie..dok tunggu gk..tp xde g yg hadir…hehe...

Category: 4 comments

4 comments:

Biela said...

hik2..kalo da ada list mcm ni kirenye acap memilih la jgk..hahhaa..tp xpe...mmg perlu memilih dlm mencari kebahagiaan..cewah..hahaha..gudluck k..=)

Mohd Asyraf said...

hehe...xdela memilih sampai mendalam sgt kn..atas dasar jer...bukan selam dalam2...thanks yer... :D

~F@!3@H~ said...

waaaa...acap dah maju...he3...:-) selamat maju jaya ek dalam m'milih pasangan hati...

Mohd Asyraf said...

faizah : thanks...insyaAllah..hope u pown bahgia di samping insan tersyg... :)

Post a Comment